Remote Control

Remote Control

Wat is Remote Control

Remote access of remote control is het bedienen van een device op afstand, via een ander device. Een wel bekend voorbeeld hiervan is de afstandsbediening die we gebruiken voor de TV. Door op het ene apparaat opeen knop te drukken, gaat het andere apparaat aan. Bij een computer wordt het als hulpmiddel gebruikt om iemand op afstand ondersteuning te kunnen bieden bij een probleem op diens computer, een bekend voorbeeld hiervan is teamviewer. Het kan echter ook gebruikt worden door kwaadwillende, zonder dat je dit doorhebt. Dit kan plaats vinden als je via een programma zoals Teamviewer toegang tot je pc toestaan en het ID en de bijbehorende pincode bij een kwaadwillende terecht komt. De praktijk is echter dat je geïnfecteerd raakt met Malware waardoor je niet weet dat bediening op afstand mogelijk is, of wanneer het gebruikt word.

 

Hoe werkt het?

Zoals gezegd zit de mogelijkheid tot remote access (of remote control) standaard in windows voor ondersteuningsdoeleinden en is het ook te faciliteren met software. De Malware maakt gebruik van enkele diensten die hiervoor gebruikt worden, maar dan zonder de vereiste toestemming of kennisgeving. Je zal dus niet zien dat je systeem op afstand bestuurd wordt (waar je dat bij legale oplossingen doorgaans wel zal zien). Dit gebeurd vaak door een Trojan of Backdoor te installeren. Een Trojan is een stuk gewilde software, bijvoorbeeld een gekraakt spel of een gratis programma om mooie achtergronden op je desktop te krijgen. In die gewilde software zit echter ook een ‘programma’ wat remote access toelaat. Omdat het geïnstalleerd wordt door de gebruiker is het lastig te detecteren.

Een backdoor is een achteringang gemaakt door programmeurs. Redelijk wat programma’s hebben een backdoor, die alleen door de service dienst (bijvoorbeeld Microsoft) gebruikt kan worden. De Malware zorgt er echter voor dat ook een kwaadwillende die achteringang kan gebruiken. Andere Malware maakt zelf een backdoor, met hetzelfde doel.

 

Interesse

Via Remote Control kunnen wij uw netwerk proactief beheren en ondersteuning leveren. We controleren de werking van uw netwerk en uw apparatuur. Door in te loggen op uw netwerk vanuit ons bedrijf lopen wij alle systemen na op een aantal punten. Dit scheelt u tijd, geld en middelen en verbetert de efficiëntie. Bovendien kunnen we adequaat reageren op problemen.

Heeft u een vraag?

Heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen uw graag.

tel: 0544- 72 41 90