Webhosting

Webhosting

Wat is webhosting?

Webhosting is simpel gezegd het huren van een stukje webruimte op een server waarop je de bestanden die jouw website vormen opslaat. Een server is een computer die 24/7 in verbinding staat met het internet en in een datacenter staat die daar speciaal voor is gemaakt. De server maakt het dus mogelijk voor bezoekers om je website te bekijken.

Als je een website hebt, dan staat deze ergens op een server met toegang tot het internet. Deze server, computer, host je website en maakt het mogelijk dat deze via internet benaderd kan worden. Door iedereen!

We willen ongewenste bezoekers kunnen weren of ervoor zorgen dat ze geen schade kunnen toebrengen. Iedere dag worden websites gehackt. De veiligheid en beveiliging van de server waar je je website host is erg belangrijk. Je website moet 24 uur per dag bereikbaar zijn voor je bezoekers en potentiële klanten. Er komt dus wel wat meer kijken dan alleen ruimte op een server.

 

Wanneer heb ik hosting nodig?

Webhosting is nodig als je een website wil maken of een professioneel e-mailadres wil met een eigen domeinnaam. Als je webhosting koopt om een website te maken, zorgen wij ervoor dat je website altijd blijft werken en veilig blijft door updates uit te voeren. Ook stellen wij de servers zodanig in dat je website snel blijft draaien. Als je een domeinnaam koopt en daarbij e-mailhosting afneemt, kun je gebruik maken van een professioneel e-mailadres zoals info@jouwdomeinnaam.nl.

 

Voordelen van shared webhosting

Aan shared webhosting zitten verschillende voordelen. Zo is shared webhosting veel goedkoper dan het huren van een VPS. Met name bij het opzetten van een relatief kleine website biedt dit mogelijkheden. Naast de relatief lage prijs voor shared webhosting, biedt dit het voordeel dat bestanden 24/7 online toegankelijk zijn. Een dergelijk hostingpakket kan dus niet alleen interessant zijn voor het opzetten van een website, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van een cloud-toepassing. Naar het onderhoud van een server heb je bij shared webhosting geen omkijken. Het onderhoud van servers ligt volledig in handen van de aanbieder hiervan.

 

 

Database

Bijna iedere website maakt tegenwoordig gebruik van een database of zelfs meer databases. Een hostingpakket is vaak gelimiteerd naar het aantal databases. Hier wordt de data, de inhoud van je website opgeslagen om snel toegankelijk te maken bij het aanroepen daarvan. Dit moet gewoon goed geregeld zijn.


Wat nog meer

De overige begrippen, zoals vaak vermeld in een hosting pakket, zoals emailaccounts, SSL, Ftp-toegang en backups zijn onderdelen van hosting en worden ook weer uitgesplitst. Als leek heb je vaak geen idee, dit hoeft ook niet. Een betrouwbare hosting provider voorziet je hierin. Helpt je hierbij.

Maar wat moet je kiezen. Het is toch simpel wat je wilt:

Je website moet 24/7 online zijn

Je wilt geen zorgen over ruimte, dataverkeer, databases en backups

Je wilt een veilige omgeving en mocht er onverhoopt toch wat gebeuren hulp bij het oplossen

Je wilt gewoon kunnen bellen bij vragen, problemen of andere vorm van ondersteuning

Je wilt geholpen worden als je vragen hebt

Webhosting is, zoals de definitie aangeeft, ruimte op een computerserver waar je informatie, afbeeldingen en ander inhoud van je website opslaat. Deze ruimte is slechts maar een klein onderdeel van wat webhosting is in mijn ogen en die van vele anderen. Als ik relaties vraag naar wat zij onder webhosting verstaan is het de totale dienstverlening die wordt geleverd om de website of webshop optimaal 24/7 op het internet te tonen. Zonder dat je na hoeft te denken over pakket overschrijdingen, backups, veiligheid, ondersteuning bij vragen en oplossen van problemen.


Interesse

Zoekt u professionele webhosting voor uw bedrijf? Snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid zijn gegarandeerd wanneer u kiest voor de webhostingdiensten van Steentjes ICT. Wij verzorgen de registratie, verhuizing en houdergegevens van al uw domeinen en checken of uw gewenste domein nog vrij is.

Heeft u een vraag?

Heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen uw graag.

tel: 0544- 72 41 90