Koppeling locaties

Koppeling locaties

Vestigingen koppelen

Wanneer uw organisatie bestaat uit twee of meer vestigingen, is het mogelijk om deze middels een VPN aan elkaar te koppelen. U realiseert daardoor van meerdere netwerken één groot intern netwerk. Op deze manier is veilig werken en communiceren onderling gewaarborgd. Het koppelen van vestigingen met behulp van Zakelijk zorgt voor een oneindig groeipad, waardoor nieuwe vestigingen makkelijk toegevoegd kunnen worden. Het koppelen van uw vestigingen brengt diverse voordelen met zich mee.

– iedereen gebruikt dezelfde applicaties

– iedereen kan overal bij alle bestanden

– veilig samenwerken en communiceren

– vereenvoudigt beheer van data en applicaties

 

Uw bedrijfsnetwerk over internet of een besloten VPN?

Om vestigingen te koppelen in een bedrijfsnetwerk, wordt vaak een VPN ingezet. VPN staat voor virtual private network. ‘Virtueel’ geeft hier aan dat over een bestaande infrastructuur een netwerk wordt geconfigureerd.

 

Internet VPN

Zakelijk internet Steeds vaker overwegen organisaties voor het realiseren van hun bedrijfsnetwerk het openbare internet als drager in te zetten. Hierdoor zijn thuis, en op de werkplek informatie en toepassingen via het internet beschikbaar. De relatief lage aanschafkosten spelen daarbij een belangrijke rol. Maar juist voor bedrijfsnetwerken is het ontzettend belangrijk om naast (aanschaf)kosten, ook andere aspecten zoals veiligheid mee te nemen in de overweging bij de keuze van de infrastructuur.

Bij realiseren van een bedrijfsnetwerk over internet komen echter nog meer activiteiten en investeringen kijken. Dit is voornamelijk het geval wanneer de informatie van meerdere locaties dient te worden versleuteld. De investeringen in installatie en apparatuur zijn vaak eenmalig, maar beheer is een doorlopende kostenpost.

 

Besloten VPN

Zakelijk internet Een besloten VPN maakt in feite gebruik van hetzelfde datatransport protocol als bij een internet VPN. Echter bij een besloten VPN-bedrijfsnetwerk vindt het datatransport niet plaats over het openbare internet. In plaats hiervan vindt de datatransport plaats over een afzonderlijk en besloten IP-netwerk.

De provider die dit exploiteert, beheert alle componenten binnen dit netwerk. Alle partijen (klanten van provider) maken gebruik van ‘fysiek’ dezelfde infrastructuur. De domeinen van de verschillende partijen zijn echter strikt gescheiden met behulp van de MPLS-techniek (Multi Protocol Layer Switching). Hierdoor heeft elke partij binnen hun bedrijfsnetwerk eigenschappen van een privé-netwerk.

 

Interesse

Heeft uw bedrijf meerdere locaties? Dan wilt u dat uw medewerkers goed bereikbaar zijn en effectief kunnen samenwerken. Steentjes ICT heeft efficiënte netwerkoplossingen. Wij integreren uw vaste telefonienetwerk, mobiele telefonie, internettoegang en de interne datacommunicatie en koppelen dit aan uw ICT-omgeving. Zo kunt u forse besparingen realiseren.

Heeft u een vraag?

Heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen uw graag.

tel: 0544- 72 41 90