Spamfilter

Spamfilter

Wat doet een spamfilter

Een spamfilter is een computerprogramma dat e-mailberichten analyseert en bepaalt of er sprake is van spam. Spamfilters worden ingezet om de overlast van ongewenste e-mail te verminderen. Wanneer het filter een spambericht detecteert, wordt er actie ondernomen. Afhankelijk van het programma en hoe dit is ingesteld kan het bericht worden verwijderd, verplaatst naar een bepaalde map of kan er een waarschuwing aan het onderwerp worden toegevoegd.

 

Wat zijn de voordelen van een spamfilter?

Met een spamfilter worden de meeste spam mailtjes tegen gehouden, dit kan veel ergernissen bij de gebruiker voorkomen. Een spam mailtje kan, naast dit het irritant is, ook kwaadaardige software bevatten en de computer infecteren. Met een spamfilter worden de meeste berichten automatisch verwijderd.

 

Technieken

Voor de beoordeling of een e-mailbericht spam is bestaan een aantal technieken

Een veel toegepaste techniek is het beoordelen van de kenmerken en inhoud van het e-mailbericht. Aan verdachte kenmerken worden punten toegekend. Zodra het totaal aantal punten een vastgestelde waarde overschrijdt, wordt het bericht aangemerkt als spam.

Voorbeelden van kenmerken die kunnen wijzen op spam:

– Gebruik van bepaalde HTML-tags.

– Potentieel gevaarlijke bijlagen.

– Grote hoeveelheden identieke e-mails.

 

Andere methodes

Bij een andere methode wordt gekeken of het e-mailadres of het IP-adres van de verzender eerder is gebruikt voor het versturen van ongewenste e-mail. Er bestaan op het internet enkele zwarte lijsten waarop (potentiële) verzenders van spam worden bijgehouden. Deze lijsten worden vaak automatisch bijgehouden door aangesloten spamfilters, die gebruik maken van hun bevindingen bij het e-mailverkeer dat ze voorbij zien komen. Spamfilters kunnen zowel worden geïnstalleerd op een server die e-mail afhandelt, als op de computer van de ontvanger.

 

Interesse

Interesseert geraakt of benieuwd Laat een spamfilter installeren, monitoren en onderhouden door Steentjes ICT. Alle binnenkomende e-mails van uw bedrijf worden gecontroleerd. Het is altijd up-to-date en elimineert spam, virussen en phisingberichten vóórdat het uw netwerk bereikt. U profiteert van de beste bescherming, betaalbaar en effectief! 

Heeft u een vraag?

Heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen uw graag.

tel: 0544- 72 41 90