Cloud back-up

Cloud back-up

Wat is een Cloud back-up

Cloud back-up is een veiligere manier om kopieën van je computerbestanden op te slaan om te voorkomen dat je ze kwijtraakt bij verlies of beschadiging van je computer, of door een aanval van ransomware.

Met Cloud back-up sla je kopieën van je bestanden veiliger op op de externe servers, de zogeheten ‘cloud’, van een vertrouwde provider zoals ons.

Wanneer je een back-up in de cloud hebt en je computer bijvoorbeeld gestolen wordt of verloren raakt, of de vaste schijf crasht of een cybercrimineel je computer versleutelt met ransomware, raak je je onmisbare bestanden niet kwijt.

 

Enkele voordelen van een backup in de Cloud zijn:

– Een virus zal uw backup niet snel versleutelen, dit gebeurt wel wanneer u uw USB stick of externe schijf aansluit op een besmette computer

– De backup wordt versleuteld opgeslagen, dus niemand kan de backup openen zonder de encryptie-sleutel

– U hoeft niet bang te zijn dat het apparaat waar uw backup staat defect raakt, van de backup servers worden namelijk ook backups gemaakt

– Met een online backup heeft u eigenlijk een soort data-verzekering afgesloten

 

Backups zijn pas waardevol als ze regelmatig gemaakt worden

Af en toe een backup maken zorgt voor schijn-veiligheid. Hoeveel werk verzet u in een goede maand? Stel u dan eens voor als uw backup 2 of 3 maanden oud is? Om de één of andere reden zijn de meeste mensen niet consequent in het maken van backups en komt het dus regelmatig voor dat ze maanden aan data kwijt zijn. De frustraties zijn dan enorm en vaak brengt het helaas ook financiële gevolgen met zich mee. Het is het beste om iedere dag een backup te maken van uw data.

 

Dagelijkse controle van de backups

Dagelijks wordt er gecontroleerd of de backup goed is gegaan. Wanneer dit niet het geval is wordt er direct actie ondernomen om te bekijken waarom een backup niet is gelukt. Enkele oorzaken hiervan zijn:

– Stroomstoring

– Internetstoring

– Computer waar de backup op draait heeft een update gehad en zichzelf uitgeschakeld

– Problemen met Windows of Mac OS

– Een virus voorkomt het maken van een backup

 

Voordelen

Automatisch

Backups verlopen automatisch volgens schema, menselijk handelen wordt overbodig. Per backuptaak kan de uitvoerfrequentie gedefinieerd worden.

Extern

Met cloud backup wordt uw data direct veilig extern opgeslagen. Dit elimineert gevaren als brand en diefstal, gevaren waaraan lokale backups wél onderhevig zijn.

Gemoedsrust

Cloud backup is ‘Fire and forget’-software; eenmaal ingesteld werkt het volledig automatisch en ontvangt u e-mails met statusupdates. U bespaart tijd en daarom ook geld!

Hoge beschikbaarheid

Met cloud backup is uw data continu én direct beschikbaar. Wanneer er dataverlies optreedt, kunt u onmiddellijk beginnen met het herstellen van uw data.

Veilig

Het versleutelen van de data, de beveiligde internetverbinding (SSL) en de opslag in een solide en beveiligd datacenter garanderen maximale privacy. Alleen uzelf kan bij uw data.

Geen initiële investering

Cloud backup is een dienst. Voor een vast bedrag per maand bent u zeker van een veilige backup, zonder dat u hoeft te investeren in hard- of software.

Lage beheerskosten

Cloud backupdient slechts eenmalig ingesteld te worden, daarna gaan backups volledig automatisch. Het monitoren is vervolgens snel en eenvoudig,

Eenvoudig hersteld

Herstellen van uw data is zeer snel en eenvoudig. U vinkt de gewenste backupdata aan en kiest de doellocatie. In no-time staan uw bestanden en mappen weer op uw computer.

Versiebeheer

U kunt ervoor kiezen om meerdere backup versies van uw bestanden op te slaan. Gewijzigde bestanden worden als nieuwe versie gebackupt. U kunt zo wekenoude data terughalen.

Heeft u een vraag?

Heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen uw graag.

tel: 0544- 72 41 90