Connectivity

Zakelijke internetlijnen

Zakelijk internet voor bedrijf aan huis

Werk jij vanuit huis, dan heb je waarschijnlijk al een internetabonnement voor consumenten. Je kunt in dat geval twee dingen doen. Je neemt naast je eigen privé abonnement nog een zakelijk internetabonnement, maar dat is wat dubbelop. Je kunt er ook voor kiezen je consumenten internet zakelijk te gebruiken. En het mooie is, ook dan kun je de kosten aftrekken van de belasting. Het is daarbij wel van belang dat je kunt aantonen dat je het internet daadwerkelijk gebruikt voor je onderneming.

Veel consumenten hebben een internet, tv en bellen pakket. Internet en vaste telefonie gebruik je waarschijnlijk voor je onderneming, maar vaak hoort tv kijken niet tot je zakelijke activiteiten. Wat je dan kunt doen is je factuur opsplitsen voor het doen van je aangifte. Je maakt bijvoorbeeld voor 50% zakelijk gebruik van je internet, je kijkt geen tv en je vaste telefonie is 100% zakelijk, dan splits je je factuur op deze manier uit en kun je het zakelijke gedeelte aftrekken van de belasting.

Verschil zakelijk en consumenten internetzakelijk-internetten

De grote verschillen tussen de aangeboden producten zitten hem vaak niet in de snelheden, maar in de uitgebreide opties zoals bijvoorbeeld aanvullende diensten als PIN betalingen, vaste IP-adressen, vast-mobiel integratie en/of alarmdiensten. Ook een 24-uurs bereikbaarheid van de helpdesk en een hoge up-time zijn vaak zaken die zich onderscheiden van de internetpakketten voor consumenten.

De snelheid van de diverse zakelijke internetpakketten hoeft geen reden voor een overstap van consument naar zakelijk te zijn. De up- en downloadsnelheden van de zakelijke pakketten zijn vergelijkbaar met die van de internetproducten voor consumenten. Ook het wel of niet aanbieden van een domeinnaam of aantal e-mailadressen dat bij een abonnement wordt verstrekt, zullen waarschijnlijk niet bepalend zijn in de keuze.

De vele verschillen tussen de zakelijke pakketten maakt het vergelijken er voor een ondernemer niet gemakkelijker op. Zo heeft de ene provider standaard tv- en radiozenders in het zakelijke internetpakket verwerkt en biedt een andere provider alleen zakelijk internet en bellen aan. Ook in het wel of niet berekenen van aansluitkosten zitten flinke verschillen.

Voordelen

Meer aansluitingsmogelijkheden met zakelijk internet

Nog lang niet overal is glasvezel toegankelijk. De particuliere aanleg is vaak alleen mogelijk wanneer er schaalvoordelen – dus meerdere afnemers – zijn. Providers sluiten wijk voor wijk aan op glasvezel, waarna een glasvezelverbinding mogelijk is. Voor zakelijke gebruikers kan de verbinding in opdracht van de afnemer (u als ondernemer) worden aangesloten. Het is dus niet strikt noodzakelijk dat er door middel van vraagbundeling een volledig glasvezelnetwerk moet worden aangelegd. Wat dat betreft hebben zakelijke klanten dus een streepje voor.

Aanvullende diensten

Waar bij particuliere verbindingen het internet voornamelijk wordt gebruikt om te Facebooken, Netflixen ect, zijn zakelijke internetverbindingen gemaakt voor megabytes aan internetverkeer per dag aan facturatie, betalingsterminals, veiligheidscamera’s, draaiende servers, het up- en downloaden van content door werknemers, werken in de cloud en bellen via internet (Voice over IP, VoIP). Dat gaat simpelweg niet op een particuliere verbinding.

Interesse

Uw bestaande bedrijfsnetwerk uitbouwen of een nieuw (draadloos) netwerk aanleggen? Betrouwbaar, snel en veilig internet is onmisbaar voor uw bedrijf. Steentjes ICT levert zakelijk internet over glasvezel, DSL en kabel en is Ziggo-gecertificeerd. De beste verbinding voor een aantrekkelijke prijs! Met zakelijk internet kunt u altijd voordelig en snel internetten, gemakkelijk bestanden down- en uploaden en met meerdere computers tegelijk online zijn. U kunt Bij Steentjes ICT rekenen op vakkundige levering en installatie, optimaal beheer en één vast aanspreekpunt voor al uw internetvragen. Doordat wij monitoren, heeft u minder problemen en meer stabiliteit. Meer weten? Neem contact op met Steentjes ICT en stel eenvoudig bij ons uw zakelijk internetpakket samen.

Heeft u een vraag?

Heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen uw graag.

tel: 0544- 72 41 90